Usta sanatçı Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

ElTurco 

Admin
Moderatör
3 Ara 2024
50
8
8
Antalya
www.forumekol.com

Marmaris'teki evinde 15 Aralık'ta rahatsızlanarak ilçedeki özel bir hastaneye, daha sonra Antalya'ya nakledilen 79 yaşındaki sanatçı Ferdi Tayfur'dan acı haber geldi. Arabesk müziğin efsane sesi Tayfur, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tayfur'un cenaze töreniyle ilgili detaylar da belli oldu.​

Genel cerrahi bölümünün yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sonrası sanatçı, 16 Aralık'ta Muğla'dan Antalya'daki hastaneye nakledilmiş ve burada kendisine sinüs ameliyatı yapılmıştı.

Sanatçının, daha önce Antalya'da bir hastanede yapılan ameliyatla beyin damarına stent takıldığı belirtilmişti. Bir süre diyaliz tedavisi gören Ferdi Tayfur'a, Antalya'da 2020'de de oğlunun böbreği nakledilmişti. Muğla'daki tedavisinin ardından doktorları ve ailesinin isteği üzerine askeri uçakla Antalya'ya sevk edilen Ferdi Tayfur, Medical Park Antalya Hastanesi'nde bir süre önce ameliyat edilmişti.

ACI HABER GELDİ​

Sanatçı Ferdi Tayfur'dan acı haber geldi. Tayfur, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz günlerde doktoruyla video yayınlayan Tayfur, kendisini nasıl hissettiğini sorulunca "Sayenizde iyiyim, Allah'ın sayesinde iyiyim, Allah sizden razı olsun" yanıtını vermişti. Usta ismin son hali ise ortaya çıkmıştı:

CUMARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK​

Ferdi Tayfur'un cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül'ün yaptığı açıklamaya göre, usta sanatçı için 4 Ocak Cumartesi Atatürk Kültür Merkezi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Tayfur'un cenazesi ikindi vakti Emirgan Çınaraltı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

FERDİ TAYFUR İÇİN TAZİYE MESAJLARI​

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:
"Değerli sanatçımız, beyefendi kişiliği ile maruf Ferdi Tayfur'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Geride güzel hatıralar ve eserler bırakarak gidenlere ne mutlu."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:
"Birbirinden unutulmaz eserleriyle Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden olan Ferdi Tayfur’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve müzik camiamıza başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:
"İçimiz daha bir başka yanıyor!
"İçim Yanar", "Bana Sor" ve "Hatıran Yeter" gibi ölümsüz eserlerin sahibi olan Ferdi Tayfur'un aramızdan ayrıldığını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sanat dünyamız bugün çok müstesna bir ismini kaybetti. Eserleriyle milyonların duygularına tercüman olan büyük usta artık gönüllerimizde yaşayacak; acılarımızda, sevinçlerimizde bizlere eşlik edecek. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu:
"Yaşama veda eden Sanatçı Ferdi Tayfur’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

MÜZİĞE ADANMIŞ BİR ÖMÜR​

Adana'da 15 Kasım 1945'te dünyaya gelen, tam adı Ferdi Tayfur Turanbayburt olan sanatçıya adını dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur'un hayranı babası Cumali Bey koydu.

Konuyu görüntüleyenler